Literatura

Jesteś wiatrem (wiersz)

szatnia

Nie mamy nic wspólnego
z Romeo i Julią,
z Tristianem i Izoldą też.

Jestem deszczem,
jestem twoim wschodem zaniedbanym.
Jesteś wiatrem,
lubisz wiać również na zachód,
jej zachód.

Nie mamy nic wspólnego
z wizjami przyszłości,
z smutkami przeszłości też nie.

Nie jesteś plusem,
a ja nie jestem minusem.

Więc czemu tak trudno
pożegnać się z uciekającym
oddechem?
Rozumiem.
Ale czemu jednak odchodzisz
do przyzwyczajenia ?

Bo jesteś wiatrem,
bo lubisz wiać na zachód.
A ja jestem tylko wschodem.

Bo nie mamy nic wspólnego
z współczesnymi
Romkami, Julkami, Trisianami, Izoldami.

Bo nie mamy nic wspólnego
oprócz tego.
Tego czego nie widać.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 25 pazdziernika 2008, 17:47
Ojej, ale napakowałaś i mielisz mielisz mielisz. W głowie mi sie zakręciło i mam wrażenie, że w każdym wersie czytam to samo przesłanie :)
Tym, razem jestem na nie , szatnio
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 27 pazdziernika 2008, 03:39
JA również.
przysłano: 25 pazdziernika 2008 (historia)

Inne teksty autora

Harcerka
szatnia
***
szatnia
***
szatnia
***
szatnia
***
szatnia
***
szatnia
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca