jest mi tak

aglo

jest mi tak
że podarłabym wszystko co mam na sobie
ubrana jedynie w przekrzywione okulary
zaparowane od gorącego oddechu
to zbyt prawdziwe żeby było piękne

 

rzuć wszystko i chodź się całować
tam gdzie przeszłość dopiero się zdarzy

aglo
aglo
Wiersz · 26 października 2008
anonim
  • aglo
    Wers z całowaniem rzeczywiście mógłby być kursywą, gdzieś go usłyszałam, czy zobaczyłam- nie ważne. Ale co do drugiego się nie zgodzę, nie słyszałam tego nigdzie wcześniej, chociaż nie twierdzę, że jest niesamowicie odkrywcze i jak najbardziej mogło być wcześniej wypowiedziane/napisane. A że piosenka pop, cóż, nie wszystko musi być naładowane wybujałymi metaforami, ale dziękuję za komentarze, zanotuję, zapamiętam i wprowadzę w życie. ;)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • sotho
    dla mnie ostatni wers niepotrzebny moglo by sie sjkonczyc: chodz sie calowac. ale to moje subiektw.
    coraz mnie j kumam publikowane i nieublikowane.
    na 1 stronie belkot znalazlem.
    chyba sie tu nie nadaje

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • ew
    Wers z całowaniem mogłabyś napisać kursywą, aglo, nie jest przecież Twoim pomysłem. "Zbyt prawdziwe.. " również .. hmm . pozbierałaś zasłyszane i wkleiłaś w wersy. Napisz coś naprawdę swojego, dobrze? Ubranie peelki w przekrzywione okulary mogłabyś wykorzystać w lepszym wierszu.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Piosenka pop. Nie wiersz.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • aglo
    No to ja nie wiem jak to się stało, wkleiłam tekst w takiej formie w jakiej teraz jest. Nie ważne, w takim razie doceniam jak najbardziej. ;)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marek Dunat
    no to Ty nie wiesz,że zostawiłes tutaj kupę znaczków bez ładu czy składu ? musiałem w nich pół nocy sensu szukać ? :)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • aglo
    Jest dobrze, ale nad czym się napracowałeś, bo chyba nie rozumiem ?
    tak czy tak, doceniam ;)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marek Dunat
    doceń to - napracowałem sie trochę . Twój tekst nawet wart był tego . :)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marek Dunat
    ech - mam ja z Wami . :) dobrze jest agło ??

    · Zgłoś · 15 lat temu