w cywilizacji maszyn
każda mała koparka chce
być taka jak dźwigi portowe
majestatyczna poważna
z prawem do głosowania
w wyborach starszyzny nabrzeża
w cywilizacji maszyn poi się
małe koparki nektarem beznyny
i czeka aż zakwitną długimi ramionami
każda mała koparka ma swój własny
indywidualny plan edukacji i rozwoju
by z przetrwalnika stać się prawdziwą maszyną
a gdy zabije boga maszyn
nadmaszyną
pozdrawiam
Pozdrawiam