ten będzie jak drzewo zasadzone nad płynącą wodą
kogo uszy nie świerzbią przy każdym poruszeniu w zaroślach
ten który w izdebce wyklęczy ciszę i ją otworzy
żeby znaleźć za progiem słowo
o takim jedni powiedzą życiowy kaleka
ale inni przylgnąć będą chcieli jak do anioła
który wszystkie dzieła kończy i zaczyna
bez strachu o kondycję swojej cielesnej strony
Pozdrawiam
p.s. się nie ma co śmiać i na mnie pora przyjdzie:(