shema

Kuba Nowakowski

 

ten będzie jak drzewo zasadzone nad płynącą wodą

kogo uszy nie świerzbią przy każdym poruszeniu w zaroślach

ten który w izdebce wyklęczy ciszę i ją otworzy

żeby znaleźć za progiem słowo

 

o takim jedni powiedzą życiowy kaleka

ale inni przylgnąć będą chcieli jak do anioła

który wszystkie dzieła kończy i zaczyna

bez strachu o kondycję swojej cielesnej strony

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 7 głosów
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 27 października 2008
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    o, gdzieś mi się ten tekst przeoczył, a jest wyśmienity.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    ooo,tutaj też ślady urażonej dumy w ocenach:D:D:D:
    p.s. się nie ma co śmiać i na mnie pora przyjdzie:(

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Andrzej Talarek
    Fantastyczny.
    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • ew
    Cytat z psalmu nastraja i fajnie płynie pierwsza strofa, w drugiej zmieniasz klimat wyłaniając istotę prawdy społecznej, coś w rodzaju "każdy kij ma dwa końce". Wiersz napisany z rozmysłem i głębią.

    · Zgłoś · 15 lat temu