świat jest dobry
o wszystkich porach dnia i nocy
na każdym styku morza z lądem
na każdym krawężniku drogi
i dzisiaj świat jest dobry
o tej właśnie porze nocy
studenci na krawędzi gawędzą o przyszłości
po studiach będziemy
politykami
politologami
dyplomatami
(spawaczami?)
najlepiej jednak byłoby
zostać kontrolerami jakości
w browarze warzącym Kumpla