zza wiedziony

Grzesiek z nick-ąd

Ty który w trójcy przy porannej kawie

dajesz i zabierasz i nic w zamian pragniesz

od złego nie zbawiaj

może być ciekawie

a od dobrego

cukier został na dnie

 

daj chleb powszedni

leniwym krojony

niewiernym świeżość dotykaną palcem

i rozdmuchaną w cztery świata strony

dla mnie wczorajszy

może być ze smalcem

 

nie wódź mnie Panie

wschodem gorejącym

nie patrz na ręce tak rzadko składane

o której będziesz Boże Wszechmogący
teraz czy w godzinę śmierci mojej

amen

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 października 2008
anonim
  • anonim
    Johannes Tussilago
    Składam ręce do modlitwy i dziękuję Panu za Twoje rymy.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    Panu czyli mnie? jeśli tak to nie panu:)
    hmmm komu by tu za rymy podziękować?
    tak bym od Mickiewicza zaczął a na Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej skończył.. i za nich Panu podziękował:D

    · Zgłoś · 16 lat
  • joanna michalczuk
    w pytkę. nic w zamian pragniesz - po prostu przewpytne :-)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Johannes Tussilago
    :-D

    · Zgłoś · 16 lat
  • Flavius
    zaskakujące i interesujące
    jak dla mnie świetne

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    panie ! zamilkłem w pokorze. szczerze mówiąc chcę dać Tobie wielkie czerwone Słońce za ten wiersz. Panie - jesteś wielki . Daj Grzesiowi tą sznytę ze smalcem . Niech dalej pisze takie wiersze. gratuluję Grzesiu! Oczarowana Nawrócona , Nowonarodzona ( na chleb) Anathema 62 . Gwiazdkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Ja nie z opiekunów ale gwiazdka się należy... Ja Cię Marku popieram :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Kuba Nowakowski

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    taka modlitwa to gwiazdka jak nic

    · Zgłoś · 16 lat
  • Paweł Lewandowski
    całkiem w pompke:D

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze