zza wiedziony

Grzesiek z nick-ąd

Ty który w trójcy przy porannej kawie

dajesz i zabierasz i nic w zamian pragniesz

od złego nie zbawiaj

może być ciekawie

a od dobrego

cukier został na dnie

 

daj chleb powszedni

leniwym krojony

niewiernym świeżość dotykaną palcem

i rozdmuchaną w cztery świata strony

dla mnie wczorajszy

może być ze smalcem

 

nie wódź mnie Panie

wschodem gorejącym

nie patrz na ręce tak rzadko składane

o której będziesz Boże Wszechmogący
teraz czy w godzinę śmierci mojej

amen

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 16 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 października 2008
anonim
  • Manekeane
    zapis obiża notę

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Johannes Tussilago
    Grzesiek, zielona właśnie za to. Daj spokój z worem, skoro poruszyłeś.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    atak bardzo chciałem napisać teraz i* w godzinę śmierci mojej amen by jasne było że to jedna godzina
    ponownie się nie udało udawanie smiercionośnych myśli .. wiersz do wora:(((

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • ataraksja
    niechże ktoś ten tekst da ... (myśli) Januszowi Radkowi?
    chyba on by go wyśpiewał równie przejmująco, jak Ty go zapisałeś.
    naprawdę porywająco zagadałeś do Pana B. musiał Cię słuchać. nie ma innej opcji :)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Johannes Tussilago
    Gratuluję gwiazdek. Ja daję od siebie jeszcze zieloną ;-)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • norem
    klaszczę obiema łapkami, rzadkiej urody wiersz. Zapisuję w ulubionych:-)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Gwiazdkę? Jasne! Przecież to jest Grzesiek w najlepszej formie. Czuć wiersz.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Jacques
    wyśmienite

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Paweł Lewandowski
    całkiem w pompke:D

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • ew
    taka modlitwa to gwiazdka jak nic

    · Zgłoś · 15 lat temu
Wszystkie komentarze