cała ta historia nadmuchana w cienkie szkło
rozchodzi się wstydliwą czkawką emigracji
i mogą nas karzełki ujeżdżać jak gęsi siodłate
za paciorki oddaliśmy prawo głosu i sprawiedliwego snu
holocaust sumienia pod przykrywką garden party
na naszym własnym podwórku
i nie pytaj o szklane domy
i czy papamobile to biały koń z dawnej przepowiedni
o nic nie pytaj
jest klimat jest technika są niebanalne przemyślenia... co chcieć więcej :)