Seabiscuit czyli prze toczenie

Grzesiek z nick-ąd

tą pianę
z tego piwa
tymi ustami
będę musiał spić albo zdmuchnąć
nie ma że kiedyś że czasami
można opierać się o jutro

bo właśnie teraz jest ta pora
by usta milcząc wypijały
zburzoną miłość amatora
do ludzi wielkich chociaż małych

zgłoszonych do nagrody jobla
za rozszczepienie pustych źrenic
kaftan jest biały lecz podobno
można się pod nim zazielenić

otwarciem drzwi choć nie ma klamek
zamknąć niewiarę w tanie bóstwa
i toczyć życie tocząc pianę
na wyciszonych ustach

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 1 listopada 2008
anonim
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Johannes Tussilago
    Zostaw, jak jest. Bardziej boli.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    cież ciągle mam dylemata czy nie powinno być w drugiej strofie:
    do ludzi wielce oszalałych...:((((

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Johannes Tussilago
    dobry tytuł na kolejny tekst :-D

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    życie jest jednookie!

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Johannes Tussilago
    A zwłaszcza ostatnia strofa, bo teraz szczególnie pasuje do 'Seabiscuita'.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Johannes Tussilago
    Tym 'Seabiscuit' zaskoczyłeś. Jeśli jest, jak myślę, to kto jest jednookim? ;)
    Jeśli nie, pytania nie ma. A sam wiersz odczytuję po swojemu, bo wiesz, że wiem. Ocena może być więc tylko jedna i tym razem ja powiem, że mam gdzieś, co pomyślą. Podoba się i już.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    Jo Anno to podwójne zaprzeczenie:)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • joanna michalczuk
    "zamknąć niewiarę w tanie bóstwa" - tego nie rozumiem. a reszta mnie wzrusza :-)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    z drugiej strony.. miałem nigdy nie tłumaczyć:))
    ale tytuł wydaje się nie być treścią choć w tym przypadku ma więcej niźli ona wymiarów

    · Zgłoś · 15 lat temu
Wszystkie komentarze