Żyła wśród nas

CREEDka

Miała imię, choć traktowano ją jak nicość
Miała duszę, choć nikt jej nie widział
I deptał niechcąco
Krzyczała, choć nikt jej nie słyszał
Modliła się, choć jej wiara umierała
A miała być wieczną
Żyła nadzieją
Ale to też jej zabrano

Umarła niezauważona.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 10 głosów
CREEDka
CREEDka
Wiersz · 29 listopada 2000
anonim