O końcu
odchodząc zamknij drzwi po cichu
tak, żeby nie słyszały ich uszy
i oczy nie widziały mówiących ust
podziel cios na dwie połowy
równe, na każdy policzek
otwórz szeroko plecy
i wymierz go w siebie
na koniec - zabierz ze sobą ból
w całości, bez śladów, okruchów
nie dziel się nim z nikim
nawet w potrzebie
to twój ból
co tam inni
niech ciebie boli