skurcze

veg.anka

coraz mniej jesieni odkąd  znęcamy się nad ziemią

zimniej latem goręcej w stopy

ozon ucieka w niebo

nie

 bo to niebo ucieka

 od nas

 

veg.anka
veg.anka
Wiersz · 14 listopada 2008
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    kurcze, ładne to.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Bardzo ładne.

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    Hm. Zupełnie niepotrzebne wydają mi się te wersy:
    "nie
    bo to niebo ucieka
    od nas" - przekombinowanie totalne, wysilone, choć krótkie. Ale przeprane.

    Może warto tekst zostawić tak:

    coraz mniej jesieni odkąd znęcamy się nad ziemią
    zimniej latem goręcej w stopy
    ozon ucieka w niebo

    Fajne zabawki słowne, uroczy wers pierwszy. Taka ładna pisanka.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Estel słusznie prawi. Mnie nie ruszył w ogóle ten tekst. Nierozwinięty, nieciekawy, prosty, z często spotykaną zabawą słowną, że aż do znudzenia.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Tak sobie myślę, że dla Autorki te uciekające od nas niebo jednak ważne. Może zamiast:
    'nie
    bo to niebo ucieka
    od nas'
    skrócić do:
    'ono ucieka'?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Michał Domagalski
    No, nic tu dla mnie. Niestety.

    · Zgłoś · 16 lat