Literatura

pustka (wiersz)

Kasia Michalska

"Pustka"jest wierszem Jestes ciekawy- przeczytaj... [Wywrotowy debiucik- Skc]
Pustka

Odszedles...
tylko pustka zostala,
twarz bez wyrazu-
pusta fotografia na blacie biurka...
milczaca sluchawka telefonu,
wyrwane kartki z kaledarza..

tesknota...patrze w okno,
szare zycie. tylko kot,
mialczacy pod drzwiami budynku...
lecz przeciez mozna zyc
bez powietrza...

słaby+ 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 listopada 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca