tam gdzie inni stoją lub kroczą
on siedział
dyskretnie na pół etatu
pobudzony refleksją
nad brakiem sławy
i ambicji
bycia kochankiem ludzkości
stojąc na poboczu
nie bacząc na przeludnienie
na jednym oddechu
wyszeptał
przebijając się przez hałas
prywatnych wybuchów atomowych
że już nie brak
ale ja i tak bardziej niż na poprawność odmiany słowa dyskrecja, dyskretny , zwracam uwagę na ten rym .
I kto tu mówi o poprawności ;)