* * * ( Jesteś...)

Paweł Lang alias LEPiK

jesteś
złotym kwiatem słońca
na błękitnej polanie nieba
rój jaskółek i wróbli
roznosi twój życiodajny pyłek
mleczną trajektorią
zapładnia gwiazdy

jest ich tyle nocą
co dzieci Abrahama

jesteś
brylantową kroplą rosy
na mlecznie słodkiej skórze Kleopatry
zdobisz jej piersi
prostotą bezcennej niepowtarzalności kształtu
kusisz
kusi

jesteś
spadającym zielonokruchym liściem
dzieckiem tulącej mnie płaczącej z pijanym wiatrem wierzby
kąpiesz się w zielonej toni traw
każdy ich ruch to wola Neptuna

ona jest mi nie przychylna -
odpływasz
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
Paweł Lang alias LEPiK
Paweł Lang alias LEPiK
Wiersz · 1 grudnia 2000
anonim