przejściowy

Grzesiek z nick-ąd

z poezją jest jak z poetami

długo się wiatrem nastrajają

a potem szepcąc między nami

patrzą jak inni sobie grają

 

może gitara strojna w kamień

a może skrzypki w głupich kleszczach 

jeśli się wiara na pół złamie

nie ma zaczynaj nie ma przestań

 

jest tylko dzisiaj tu i teraz

jest tylko uśmiech organisty

bo przecież życie nie wybiera

dni co nie doszły

a już przyszły

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 23 listopada 2008
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    nie wiem czemu nie można zmienić.....:(((
    w drugiej miało być
    a może skrzypki w głupich kleszczach
    i o to proszę moderatorów:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    Nareperowane. :)

    Prawdę rzeczesz, Grześ. Za ostatnią strofkę mogę dać się strzelać. Życie nie wybiera... taki determinizm. Wcześniejsze strofki to taki przedśpiew do prawdy.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    a gdyby tak jeszcze wierę na wiarę zmienić?
    się da?

    · Zgłoś · 15 lat
  • ew
    z poetą jak z poezją bywa
    łatwo nastraja się na demol
    między na poza tak przegrywa
    jakby miał moc i całą niemoc
    nie dziś nie tutaj i nie teraz
    zabiera w bycie i w bywanie
    dopóki jeszcze gra kapela
    można zatańczyć głupi taniec

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marek Dunat
    :) nie ma zaczynaj , nie ma przestań

    · Zgłoś · 15 lat