Kochać.
Konać.
Kontynuować.
Przykazań bożych
przestrzegać .
Plan Boga
realizować.
Ciężar świata
w uśmiech przeistaczać.
Drogą przeznaczenia
z godnością stąpać
Niestworzone potrafić
tworzyć.
Gdy nadejdzie czas,
ostatni raz,
papierosa odpalić,
karty rozdać
kości rzucić.
Dumnie odejść
z gry.
Przykazań bożych przestrzegać .
Plan Boga realizować.
Ciężar świata w uśmiech przeistaczać.
Drogą przeznaczenia z godnością stąpać.
Niestworzone potrafić tworzyć.
Gdy nadejdzie czas,
ostatni raz papierosa odpalić,
karty rozdać, kości rzucić.
Dumnie odejść z gry.'
Taka propozycja i nie jest fatalny, jak to ktoś zadecydował. I rzeczy wielkie, i przyziemne. Coś akurat dla człowieka. Dwa fragmenty bardzo mi się spodobały: 'Ciężar świata w uśmiech przeistaczać.' oraz 'Niestworzone potrafić tworzyć.' W tym drugim wyrzuciłabym 'potrafić'. Może opiekunowie coś doradzą...
Planu Boga przestrzegać.
Świata ciężar przeistaczać w uśmiech.
Drogą przeznaczenia iść z godnością .
Niestworzone potrafić tworzyć.
A gdy nadejdzie czas,
ostatni raz odpalić papierosa ,
karty rozdać, rzucić kości .
Dumnie odejść z gry.
Amen.
Planu Bogu przestrzegać.
Świata ciężar przeistaczać w uśmiech.
Drogą przeznaczenia iść z godnością .
Niestworzone potrafić tworzyć.
A gdy nadejdzie czas,
ostatni raz odpalić papierosa ,
karty rozdać, rzucić kości .
Dumnie odejść z gry.
Amen.
zauważ zmianę jednej literki , co zmienia cały sens.