Literatura

nieświątecznie (wiersz)

annabell123

 

dogasają świece
we mnie nadzieja
jestem
niepotrzebnym prezentem

w powietrzu
krzyżują się życzenia
omijam je wzrokiem

w gardle zamarł
suchy szloch
odwracam twarz

daleko za plecami
dzieje się wigilia

wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 25 listopada 2008, 16:36
Podoba mi się klimat, jakby łkanie się wydobywało..
daleko za plecami dzieje się wigilia ..
To jeden z tych wierszy, które chwytają prostotą przekazu. Mnie chwyciło
3EYE
3EYE 25 listopada 2008, 19:39
mnie również ^^
annabell123
annabell123 25 listopada 2008, 20:38
dziękuję...
Latte
Latte 25 listopada 2008, 21:26
Chwyta, piękny.
tussilago 26 listopada 2008, 11:23
Właśnie przeczytałam tekst o swoich wigiliach. Poruszyłaś.
Marek Dunat
Marek Dunat 26 listopada 2008, 23:44
nie powalił mnie , ale przeczytałem z przyjemnością .
3EYE
3EYE 27 listopada 2008
no cóż, takiego byka trudno powalić ^^
przysłano: 25 listopada 2008 (historia)

Inne teksty autora

Mokradła mokradła
annabell123
Za kresy
annabell123
Sklon
annabell123
Przeciwbólowość
annabell123
Kolebka z mamuną
annabell123
NIEDOPATRZONA
annabell123
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca