Byłam szampanem.
Smakowana w patetycznych okolicznościach
szybko uderzałam do głowy.
Jestem czerwonym winem.
Wytrawna z nutą orientalnego smaku,
w zbyt dużych ilościach bywam bólem głowy.
Będę tanią wódką .
Podawaną najczęściej na stypach lub spelunach,
Bo wino zbyt wytrawne.