Ptaki
Goobie
Są gdzieś z boku, stoją obok
Nikt nie pyta co tu robią
Mają swoje własne cele
Cały tydzień to niedziele
Niezależni są jak ptaki
Nikt nie mówi im co robić
Są samotni, są nieznani
Są po prostu zapomniani
Nie mają celu ani przyszłości
Nie mają nadzieji, żadnych wątpliwości
Oni nie żyją, oni egzystują
W Twojej piwnicy schronienie znajdują
Nikomu nie szkodzą, jednak przeszkadzają
Nikogo nie krzywdzą a są przepędzani
Kiedy odchodzą, odchodzą na zawsze
Nie zrozumiani, samotni
Jak ptaki...
29.09.1998 Poznań
"Goobie"
Goobie
Wiersz
·
22 września 1999