Literatura

po a nawet między (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

między kolejnymi zmianami pościeli
łatwo marzną wdowy po żyjących mężach
jeszcze wspominają jak zeszłej niedzieli
czas im się nadymał i na skroniach tężał

gdy piec darmo trzeszczał a puste talerze
zerkały na placek spęczniały od śliwek
zegar powątpiewał ilością uderzeń
czy one potrafią być jeszcze szczęśliwe

czy może to szczęście to tylko tak sobie
wydumały babki spisując gawędy
młodość przestrzegały spod przymkniętych powiek
by darowanemu nie zaglądać w zęby

między kolejnymi wymianami liści
ciągle żałujemy za nie nasze grzechy
czy może już kiedyś szczęśliwi byliśmy
czy to tylko były zwyczajne uśmiechy


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 1 grudnia 2008, 06:30
czecia czeszczy ale zupełnie nie mam pomysłu-może cza młodość wywalić?
za dobre rady-wafelek:)
zieloneciele
zieloneciele 1 grudnia 2008, 17:28
kurcze, a mi ta czecia najbardziej przypasowała, nie czeszczy mi.
ew
ew 1 grudnia 2008, 18:20
młodość zostawić, przestrzegały przemyśleć, bo za za długie słowo i dlatemu czeszczy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 1 grudnia 2008, 18:53
się sylaby zgadzywują i zastępczaka znikąd buuuu:P
ew
ew 1 grudnia 2008, 19:23
przestrzegały młodość spod przymkniętych powiek
młodość przestrzegały spod przymkniętych powiek

- se teraz poczytaj :P
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 1 grudnia 2008, 19:27
o to to! jesteś o!Boska:) dwa wafelki na panine ręce:P
ew
ew 1 grudnia 2008, 20:10
trzy.
zieloneciele
zieloneciele 1 grudnia 2008, 22:20
a ogółem, mądre to... hmm...
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 2 grudnia 2008, 07:00
jaki pan taki kram:D:D
a i dodam że skromne....
zieloneciele
zieloneciele 2 grudnia 2008, 09:09
ano, jedno z drugim w parze, zazwyczaj. jeszcze powiedz, że ładne :D
Marek Dunat
Marek Dunat 2 grudnia 2008, 14:36
to jak się im nadymał i tężał najbardziej :).
takacija 4 grudnia 2008, 23:48
skromniś natężliwy i szczęśliwy
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 1 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca