Śmierć

Łukasz Radwaniak

 Śmierć,

 ta singularia tantum,

 dla każdego jedyna

 w swoim rodzaju.

 

 Przynosi kilogramy

 kamienistej lekkiej ziemi

 i krótką świętą pamięć.

 

 Prowadzi do wybranej

 i niepewnej wieczności,

 którą zwiedza się jak Krainę.

 

 Dla mnie pozostaje strachem.

 

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 1 grudnia 2008
anonim
  • ew
    Zgrabnie o tej śmierci napisałeś, bez zbędnych słów i dość ciekawie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marek Dunat
    Nieczęsto zdarza sie by wielkie litery w poezji były tak uzasadnione jak tutaj. zgrabnie napisane. jest w tym idea.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Karol Ketzer
    nie ma czego się bać;]

    · Zgłoś · 15 lat
  • pieprzony
    kamienistej lekkiej ziemi -> rytm!

    ogólnie nic odkrywczego.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Łukasz Radwaniak
    Dzięki wszystkim za komentarze.

    · Zgłoś · 15 lat