Wiesław Janusz Mikulski
(ur.1959)
z cyklu „W ramionach wiatru"
MÓJ ADWENT
jeszcze tyle we włosach jest wiatru
jeszcze tyle śpiewu ptaków
szumu drzew
jeszcze tyle słów
opadłych ..
jeszcze tyle ciszy i tęsknot
tyle niespełnień
na mapie życia
tak ciągle
niepewnej ...
i zieleni zieleni
we mnie Twojej tyle
że cały świat
płonie miłością
Tobą płonie ...
Ostrołęka, 1 grudnia 2008 roku