Gwiazdeczka

Zbigniew Różycki

Gdzie się gwiazdeczko schowałaś ?
Straciłem cię juz z oczu.
Czy konstelacje zmieniłaś ?
Czy skryłaś się w obłoku ?

Na próżno wzrok wytężam
szukając blasku twego.
Czy juz nie słyszysz
odgłosu serca mego?
Tylko dla Ciebie bijącego ?

Zbigniew Różycki
Zbigniew Różycki
Wiersz · 4 grudnia 2008
anonim
  • estel
    O, bogowie. To rzeczywiście można tylko w korespondencję. Zakleić jakimś butaprenem i niech świata nie widzi! Niestety to jest bardzo infantylne. Bez obrazy.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    Jak wyżej, wybacz.

    · Zgłoś · 15 lat