ludzkość posiadła ziemię
w kazirodczym akcie
ejakulat w kosmos
trysnął
przerażone gwiazdy
rodziły
czarne karły
planety rozrzucały
poronione meteoryty
bezładnie
dzisiaj w ofercie
dziewicze działki
na księżycu
PRO(RE)KREACJA
annabell123
annabell123
Wiersz
·
7 grudnia 2008
-
Marek Dunatstaram się doszukać w całości jakiegoś sensu i ciagle wychodzi mi jakaś perwersyjna apokalipsa.
-
estelCałkiem dobry pomysł na wiersz, wykonanie - nieco gorsze. W pierwszych trzech strofach jest po czasowniku, w ostatniej braknie - taka niedbałość. Poza tym, z tego co pamiętam, to czarne karły powstają z gwiazd, są ostatnim ich etapem - więc nie bardzo rozumiem słowo "rodziły". No ale to by mogło jeszcze przejść. Właściwie to zmarnowany fajny temat. Ejakulat tryskający w kosmos? Idea szczytna. Jednak jestem na nie.
-
Marcin SierszyńskiZa bardzo powiało Wojaczkiem.
-
estelWojaczkiem?! Panie A., nie wzywaj imienia Wojaczka nadaremno!
-
Marcin SierszyńskiSory. : P
-
annabell123Trudno. :)