Literatura

Moja miłość (wiersz)

Angel7




Ogród kwiatami pokryty,
różaną wonią owiany...
To co dla Ciebie mam,
to pąki szkarłatnych książąt
i zieleń żywych kobierców.
Gdy ze mną będziesz
bataliony "drapierzców"
swymi kolcami będą cię bronić,
a barwne , wonne kwiaty
twe zmysły koić.
Lecz gdy odejść zechcesz...
Ogród cmenterzem się stanie
i po czas twego zgonu
w twoim grobowcu
cierpienie zakwitnie
jako plon mego ciosu
Nie umrzesz, lecz
życie twe będzie pragnieniem ŚMIERCI...
A śmierć wyzwoleniem
od marnej egzystencji.

dobry+ 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 grudnia 2000

Inne teksty autora

Anioł
Angel7
***
Angel7

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca