szybciej niż myślisz

Kuba Nowakowski

brzuchem z karbowanej bibuły

nie pokonasz lateksowego bóstwa

o stu twarzach

 

droga będzie usłana bezmyślną drwiną

a szarość na patyku posłuży za sztandar

 

dopiero za progiem igielnego ucha

obmyję ci sińce różaną wodą

i pozostaniesz już dzieckiem

 

dostaniesz też imię nowe

 

zwycięzca

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 9 grudnia 2008
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Mogło być - Tradycja, ale Twoja opcja równie ładna. :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wracam kolejny raz - świetny tekst. Zwłaszcza ta trzecia strofa wymowna dla mnie. Miało być wyśmienicie - źle mi się kliknęło. :(

    · Zgłoś · 15 lat
  • pieprzony
    Drażni zbyt gęste naszpikowanie tych terminów "wojennych"

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kuba Nowakowski

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Co ty Pieprzon, Steve'a nie znasz?

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marek Dunat

    · Zgłoś · 15 lat