Noc

Rataj

Noc jest cichym zabójcą
karetką pędzącą na sygnale
łamanych kości pociągiem pośpiesznym

 

Noc jest cichą rozpaczą
lękiem skulonym w kropli
szaleństwa ponad torami

 

Noc jest cichym olśnieniem
kolejnym krokiem naprzód
w stronę zakończenia...

 

Kraków, 10 XII 2008

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Rataj
Rataj
Wiersz · 10 grudnia 2008
anonim