Noc jest cichym zabójcą
karetką pędzącą na sygnale
łamanych kości pociągiem pośpiesznym
Noc jest cichą rozpaczą
lękiem skulonym w kropli
szaleństwa ponad torami
Noc jest cichym olśnieniem
kolejnym krokiem naprzód
w stronę zakończenia...
Kraków, 10 XII 2008