operacyjny

Grzesiek z nick-ąd

przewlekle ufni

że jeszcze ciągle mamy

czas na skruchę

nadchodzi rozcinając brzuchy

jak ponowienie księżyca

ostatni obłok niewinności

 

boże bądź nam już teraz

niemiłosiernie prawdziwy

nim zastąpi nas szereg

aniołów lub nasza starość

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 4 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 14 grudnia 2008
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ano. niby. choc, jak mam oglądac martwe kotlety wiszące dumnie na...eech... szkoda gadac zresztą.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    ja czasem też miewam wątpliwości cielątko.. ale cóż wszak bez wątpliwości nie było by poezji...

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    wiecie co, skoro taki wiersz nie przechodzi, tylko dlatego że się Opiekunowie"nie odnajdują" bez podania jakichkolwiek konkretów, a idą na pierwszą często gęsto teksty wręcz na g., to ja już naprawdę nie wiem od czego fakt autoryzacji zależy...

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    co mi tam nie uzyskanie autoryzacji.. skoro się spodobał:)
    wy-starczy

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marek Dunat
    ani ja . ale trudno sie odnaleźć po poprzednim.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Michał Domagalski
    A ja jakoś nie odnajduję się tym razem w ogóle w tym tekście. Naprawdę.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    czerstwym w sensie, że zdrowym i doświadczonym.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    wszystko biorę, ale "obłok niewinności" to zostawiam komuś innemu hmm...
    skąd takie określenie, w tym męskim, czerstwym pisaniu, hm?

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Powodzenia.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    a ja do wyboru:0 ludzkie anioły lub anielskich ludzi:)

    · Zgłoś · 15 lat temu
Wszystkie komentarze