ale cóż z tego skoro światli jesteście
a najmądrzejsi z was
twierdzą że tak nie jest
więc
co wy wiecie
co wiedzieć byście chcieli
a co możecie
bo czyż będąc niegłupim
byłbym nieznacznie
czy wybitnie(z)obłąkany
a nawet jeśli
to jakie ma to znaczenie
skoro dziewięćdziesiąty siódmy odsetek ludzkości
to osły ślepe
kroczące w upodleniu
mimo że w świetle