Literatura

Siódme piętro (wiersz)

May Kasahara

Wiesz, na dworze już czarne klimaty - beatbox drzew
jakaś rapująca sowa, gangsterskie porachunki kotów
Po drugiej stronie - blask monitora, pajęcze cienie
szybko przemykające po zakurzonej klawiaturze
Jeszcze raz nie mogę ułożyć liter jak scrabble
i wykrzywiam ku dołowi emotkowy uśmiech
z palcami stopniowo grzęznącymi w sieci

 

Maluję paznokciem na suficie gwiazdozbiory z krwi
rozbryzganych komarów - właśnie tutaj robię
wieczorne wyskoki i odbieram epileptycznie
drżące telefony. Byle nie połamać zapałek
powiekami. Jeszcze tylko pięć zastrzyków
kawy i strach będzie miał mniejsze oczy

 

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
tussilago 20 grudnia 2008, 22:25
Bardzo się podoba.
postmoderne
postmoderne 20 grudnia 2008, 22:57
wiem, żyjemy w stechnicyzowanym na fest świecie, ale jakoś nie ruszają mnie te wszystkie komputerowe historie, emotki, monitorki, kontakt przez usb. 'beatbox drzew' - koszmarek.
May Kasahara
May Kasahara 21 grudnia 2008, 11:21
Koszmary traktuję jako komplement.

Dzięki Doroto i Johannes.

Wypada mi się tylko cieszyć ze skrajnych komentarzy.
ew
ew 21 grudnia 2008, 19:42
"strach jest uroczy
ma wielkie oczy "
- tak mi się przypomniało po przeczytaniu .
Kolejny raz pokazujesz warsztat, którego się czepić nie można. Tym razem jednak nie jest nijako w żadnym miejscu (nijako, w poprzednim znaczyło nijako , po prostu ), jest w wersach coś ..bliskość przekazu, która powoduje, że można się w nim odnaleźć i poczuć to co czuje peel. Dla mnie rewelacyjny to wiersz.
Marek Dunat
Marek Dunat 22 grudnia 2008, 12:20
całe szczęście ,że mam ten stan za sobą . nawet wyszło to pisanie.
przysłano: 20 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

Mono
May Kasahara
Rh+
May Kasahara
Dobranoc May Kasaharo
May Kasahara

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca