do wsiego roku

Grzesiek z nick-ąd

krawcom by szyli tylko to
co zniosą ich przygrube żony
księżom ten jeden chudy rok
postem przesłany spod ambony

szewcom bez butów ciepłych dni
niech będą same poniedziałki
a starym pannom gęstych brwi
by miały co wieczorem marszczyć

murarzom kryzys niech się darzy
trochę mniej pracy co tam kasa
szczęście wykupią w przedsprzedaży
by cały rok do niego wracać

wszystkim wszystkiego trochę mało
byście nie mogli wiele stracić
by wam się zawsze biednie działo
w biedzie poznaje się przyjaciół

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 22 grudnia 2008
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Gregor........................za tę biędę Dzięki !

    · Zgłoś · 15 lat
  • Latte
    Świetny! Dzięki

    · Zgłoś · 15 lat
  • Ir
    ....w imieniu braci rzemieślniczej :))....nie marszcząc brwi :))....słupek oczywista!

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    Zwykle tego nie robię. Ale tu jest niezwykle. Za ostatnią strofę, Grześ, za jej wydobycie. Żeby już nigdy nikt mi nie życzył bogatego Gwiazdora.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    Estel.. Gwiazdor zawsze będzie bogaty(patrz Owsiak też)
    ważniejsze by przynosił tylko to co dają..nigdy to co później chcą zabrać
    dziękuję wszystkim:)
    tobie zaś szczególnie bo w parze z pewna Olą pozwoliłłaś mi wierzyć że poezja nie urze wraz z 40-latkami:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • E
    Chylę czoła. Bo życzeń wierszowanych można spotkać na portalach od groma, a Tobie udało się napisać naprawdę świetny tekst.
    I jak zwykle podziwiam lekkość i formę

    pozdrawiam serdecznie

    · Zgłoś · 15 lat
  • takacija
    zmarszczonym czołem gęstych brwi
    straciłam przyjaciela w biedzie
    tego co kryzys mu się śni
    oraz w baraczkach śledzie...

    i niech zostanie ba zamiast bu

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    uuu wielbiam śledzie w baraczkach a w buraczkach tym bardziej:)
    natomiast skro się traci przyjaciela to czy to był przyjaciel?

    · Zgłoś · 15 lat
  • ew
    ech, potęgowy.. cóż mi mówić, robisz rymowankę, a potem rozwalasz czytelnika biedą w poincie, więc nie mówić, lecz chylić czoła mi wypada i stanąć w kolejce po tę Twoją biedę.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    uuu wielbiam śledzie w baraczkach a w buraczkach tym bardziej:)
    natomiast skro się traci przyjaciela to czy to był przyjaciel?

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze