Literatura

"Jesienna tęsknota" (wiersz)

ola310375

 Byłeś przy mnie wczoraj jeszcze,

tak niedawno przytulałeś,

teraz jesień, zimne deszcze,

ciebie nie ma odjechałeś.

 

Co mam robic?,gdzie cię szukac?,

gdzie odnajdę twoje usta?,

w jakie drzwi mi teraz pukac?,

-wszędzie tylko cisza pusta.

 

Już noc ciemny płaszcz zakłada,

zaraz świeczka się dopali,

ktoś do ognia drzewo wkłada,

-jaki ogień mnie rozpali?.

 

Tuż za oknem wiatr szaleje,

wszędzie mokro,pełno błota,

świat bez liści ubożeje,

we mnie smutek i tęsknota.

 

Noc już płacze , pełna rosy,

już się wita z mrozem bratem,

-od jej łez mam mokre włosy,

ona moim druchem, swatem.

 

Wie kto moim ukochanym,

zna twe imię,drogi kręte,

sen jej sługą i poddanym,

-leżę , oczy mam zamknięte.

 

Jeszcze tylko mroku tchnienie,

jeszcze ciche dwa zaklęcia,

jedno o tobie wspomnienie,

-już wędruje w twe objęcia.

 

 

 

Pomyślałam ,że spróbuję z innej beczki , a może leciutki erotyk? -co Wy na to?

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Michał Domagalski
Michał Domagalski 11 stycznia 2009, 17:15
Niestety, to samo, co przy poprzednim. A i temat... hm?
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 12 stycznia 2009, 11:24
Przydałby się spec od rymów Grzesiek. Ja póki co jestem na nie.
Marek Dunat
Marek Dunat 12 stycznia 2009, 19:13
no prościutko jest tutaj , w dodatku literówki . wierszyk do przeczytania w kilka koleżanek i schowania do szufladki.
przysłano: 27 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

"Rozłąka"
ola310375
"Nareście razem"
ola310375
"Prawośc"
ola310375
"Słodka kraina"
ola310375
"Talent"
ola310375
"Chatka"
ola310375
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca