Czas delikatnie obracany w palcach
Mijające,może ostatnie,chwile
Zmiany niezauważalne
Widziane z perspektywy czasu
Przemijamy
Z uśmiechem na twarz
Nie zastanawiając się nad życiem
Z blaskiem w oku
Odchodzimy
Może refleksja nad dzisiejszym dniem?
Jakieś zastanowienie nad jutrzejszym?
Może chwila przerwy w biegu?
Chociaż zegar wciąż tyka
Zatrzymajmy się!
Pomyślmy po co żyjemy
Zacznijmy biec do celu