Sens

Czarnula

 

Czas delikatnie obracany w palcach

Mijające,może ostatnie,chwile

Zmiany niezauważalne

Widziane z perspektywy czasu

 

Przemijamy

Z uśmiechem na twarz

Nie zastanawiając się nad życiem

Z blaskiem w oku

Odchodzimy

 

Może refleksja nad dzisiejszym dniem?

Jakieś zastanowienie nad jutrzejszym?

Może chwila przerwy w biegu?

Chociaż zegar wciąż tyka

 

Zatrzymajmy się!

Pomyślmy po co żyjemy

Zacznijmy biec do celu

Oceń ten tekst
Czarnula
Czarnula
Wiersz · 28 grudnia 2008
anonim
  • ew
    Interpunkcja w pierwszej strofie zastosowana błędnie, potem przemyślenia , zupełnie nieodkrywcze i zapisane bez żadnego składu- takie mam wrażenie. Patrz : piszesz o delikatności , przemijaniu, refleksjach - i to wszystko wycisza czytelnika, a potem nagle krzyczysz 'zatrzymajmy się' - nie obawiasz się, że czytelnik wyrwany z zadumy wykrzyknikiem zawału dostać może. Przemyśl.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    I trudno nie przystać za Tomaszem.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Tomasz
    wiersz przy którym nie warto sie zatrzymać...

    · Zgłoś · 15 lat temu