dlaczego
złudnie szukam śladów nieba
w kroplach deszczu
źrenic kruka na tle pawich piór
mój bogobojny pacież
myśli
rozrzedzony krwią
na ołtarzach z kamienia
to kolejny słaby wdech
Katharsis płuc
których nie czuję
bo jak
jeśli nie czuję wydechu
Boga
Katharsis
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz
·
30 grudnia 2008
"dlaczego
złudnie szukam śladów nieba
w kroplach deszczu
a źrenic kruka na tle pawich piór
mój bogobojny pacież
myśli
rozrzedzony krwią
na ołtarzach z kamienia
to kolejny słaby wdech
oczyszczenie płuc
których nie czuję
bo jak
jeśli nie czuję wydechu
boga"
jakbyco..........................to przepraszam
"pacierz myśli"? "katharsis płuc"? "szukam śladów nieba"? Cały tekst roi się od koszmarnych sformułowań. Niestety, nie do użytku.