Katharsis

Goosfrabba

dlaczego
złudnie szukam śladów nieba
w kroplach deszczu
źrenic kruka na tle pawich piór

mój bogobojny pacież
myśli
rozrzedzony krwią
na ołtarzach z kamienia
to kolejny słaby wdech

Katharsis płuc
których nie czuję

bo jak
jeśli nie czuję wydechu
Boga

Oceń ten tekst
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz · 30 grudnia 2008
anonim
  • Marek Dunat
    nie. to nie jest dobry tekst.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Nie jest źle? ; / "Katharsis płuc"! "Bogobojny pacieŻ(!) myśli"! Uważnie dobierać słowa, bo wychodzą takie patetyczne kawałki.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Po pierwsze, jeśli już, to "pacierz".
    "pacierz myśli"? "katharsis płuc"? "szukam śladów nieba"? Cały tekst roi się od koszmarnych sformułowań. Niestety, nie do użytku.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    poza tym jeszcze pokombinuj.....................z tym "nie czuję" coś by trza było...............bo całością nie jest źle

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    A może tak..?


    "dlaczego
    złudnie szukam śladów nieba
    w kroplach deszczu
    a źrenic kruka na tle pawich piór

    mój bogobojny pacież
    myśli
    rozrzedzony krwią
    na ołtarzach z kamienia
    to kolejny słaby wdech

    oczyszczenie płuc
    których nie czuję

    bo jak
    jeśli nie czuję wydechu
    boga"



    jakbyco..........................to przepraszam

    · Zgłoś · 15 lat temu
Usunięto 1 komentarz