laleczka

Kasia Michalska

laleczka

na gwozdziu wbitym w sciane
wisi mala laleczka.
Pocieszka mala
chorej dziewczynki....

Placze matka,
nad skrzyneczka czarna..
A laleczka wisi
z ta sama, usmiechnieta twarza...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 9 głosów
Kasia Michalska
Kasia Michalska
Wiersz · 6 grudnia 2000
anonim