miało być tak pewne i stałe.
taki czas, kiedy po raz kolejny
rwie się coś, co dopiero miało się zacząć.
proszę sobie nie przeszkadzać w życiu
i nie oddawać jałmużny czasem.
proszę też nie używać tych górnolotnych wyrażeń,
które spadają jak pozostałości po kluczach ptaków;
tam daleko są takie piękne.
proszę zobaczyć, one odlatują.
ja, co ja, naprawdę jest pan ciekaw,
proszę bardzo. to dobry czas, żeby wyjechać
stąd na zawsze. proszę wybaczyć,
adresu panu nie podam.
które spadają jak pozostałości po kluczach ptaków; ' - wiesz, można sobie to różnie skojarzyć... ale w tej sytuacji to i takie skojarzenia pasują. ;) Życie...
Fajny tekst. Miło Cię czytać bardziej zadziorną.
Czasami delikatność trzeba odłożyć na półkę :)
proszę sobie nie przeszkadzać w życiu -świetne zdanie. cały wiersz ma siłe