Czwarta nad ranem

Dorota

Czemu ty się śnie
nie wkradniesz pod powieki
nie opowiesz o kocie
co wdrapuje się na komin

Minuta po minucie
a ja nadal nie znam powieści
przygodowej do książki lub

Fantastycznej z filmu

Zaraz zegar wybije szóstą
i będzie trzeba zacząć
senny dzień.

Dorota
Dorota
Wiersz · 11 stycznia 2009
anonim