myśli nieuczesane

Grzesiek z nick-ąd

pan poprawnie łysiejący
na głowie staje od czasu
gdy pojął za żonę prawdę
o kobiecie którą trzeba trzymać
krótko i niedługo
czytam
od kiedy wsiadła zadowolona
z wieczornych egzaminów studentka
czasopism o tanich cudach
i numerkach w nowej erze
patrzę
czy łysy porwie wzrokiem
bluzkę falującą przede mną
na drżących od pociągu piersiach
przecież to druga klasa
wychodzę
za nim ona wyjdzie z siebie
bo i tak nic z tego nie wyjdzie
i pozostanie żal po panu
któremu w życiu wyszły tylko włosy

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 12 stycznia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    fajnie prowadzony, z przystankami na czytam, patrzę, wychodzę. jednakże, tego wychodzenia mi pod koniec ciut za dużo, mimo wszystko.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    nom myślałem o tem cielątko.. ależ oprzeć się nie mogłem.. pomyślę o tym... jutro:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    mam wątpliwości co do zasadności i potrzeby trzeciego wersu od końca...
    za dobre rady dobry wafelek:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    hm... Grześ, a tam ma byc faktycznie za nim? czy zanim?
    w zasadzie mogłoby nie byc go, faktycznie. tego wersu. tylko wtedy musiałbyś jakoś zapleśc te dwa, które znalazłyby się obok siebie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    cielątko było zanim ale postanowiłem dodać drugiego znaczenia co nie pozwala mi wywalić owego nieszczęsnego wersu..

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    aha. rozumiem. rozumiem.
    a tak gdybam sobie:

    za nim ona wyjdzie z siebie
    bo i tak z tego wyjdzie nic
    i pozostanie żal po panu
    któremu w życiu wyszły tylko włosy

    tak tylko. hmm. o ku, ależ ja mam ograniczony zasób słownictwa :O

    · Zgłoś · 15 lat
  • motyla noga
    piersi drżą od albo w ...przeciągu , a od pociągu to tylko się prężą..ale cóż..poeta wie lepiej?;)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    czy nodze kiedyś drżały piersi?

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Świetny.

    · Zgłoś · 15 lat
  • ataraksja
    smakowita gra w inteligencję i podteksty :)

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze