Okolice księżyca

Łukasz Radwaniak

 

okolice księżyca

jednostka astronomiczna od

rzut beretem znaczy

 

noc rozkwita

 

sny

marzenia

roszczenia

pretensje

o pensje

 

sny bez REM

bo pełnia

 

wszystko otulone

fantastycznym kocem

w czarno-różowe owieczki

 

normalny romantyzm

sztych samotności

nieszczęśliwe miłości

 

bo miesiąc przyświeca

a jawory szumią

 

całość banalna

statystycznie realna

 

 

 

 

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 14 stycznia 2009
anonim
  • 3EYE
    dziwnie ciekawy nawet, trochę się źle zapisało, ale to nic ktoś naprawi ^^

    · Zgłoś · 15 lat
  • 3EYE
    o i już ^^

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    samotności - miłości
    banalna - realna

    nie podobają mi się te rymy. ale ogólnie rzecz biorąc, jakby się zastanowić nad całością to sens tu jest. minimalistycznie, treść pozornie skondensowana... ja bym powiedziała raczej, że forma skondensowana, a treści to dużo, ale ważny jest udział czytelnika.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Łukasz Radwaniak
    Dzięki, wiersz o banale i kiczu, toteż rymy takie:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Michał Domagalski
    O banale, ale jednak równie banalnie. Jak dla mnie: nie!

    · Zgłoś · 15 lat