ta po środku to Sokolica
perła w koronie tych gór
tak masz rację od tych sokołów
co je nad nią widzisz
dołem zaś czysty Dunajec płynie
i niesie swym nurtem góralską muzykę
co ją flisacy w podhalańskich strojach
na łodziach pięknie grają
to nic ze nie słyszysz może to i lepiej
patrz patrz tak mi się wydaje
że to nie sokoły nad Sokolicą a orły
nie lornetki ci nie dam
nie po to tak daleko szedłem
by teraz usłyszeć
że ci flisacy w bokserkach koszulkach polo
z kaszkietami na głowach po mętnym Dunajcu płyną
i że nie tak piękne są nasze Trzy Korony
a te ptaki nad nimi to nie orły a wrony
'po środku to Sokolica
perła w koronie gór
tak masz rację od sokołów krążących
dołem zaś czysty Dunajec płynie
i niesie nurtem góralską muzykę
którą flisacy w podhalańskich strojach
na łodziach pięknie grają
to nic ze nie słyszysz może to i lepiej'
Spójrz do tekstu 'urodzinowy' - Estel tam obszerny komentarz dała z kolei na temat innych zapychaczy. Warto ją posłuchać... Pozdrawiam.
'po środku Sokolica
perła w koronie gór
tak masz rację od sokołów krążących
dołem zaś czysty Dunajec płynie
niesie nurtem góralską muzykę
którą flisacy w podhalańskich strojach
na łodziach pięknie grają
to nic ze nie słyszysz może i lepiej'
?
Poza tym literówka, miejże szacunek do czytelnika i oszczędź przynajmniej literówek