jedwabnymi chwilami
dzierga koronki poezji
biorąc w objęcia słowa
rozplątane nitki wspomnień
przesuwa za i przeciw
ściegami wersów snując
sploty czasem zapomnianym
kropkę przed kolejnymi zdaniami
zamyka supełkiem przypomnienia
dla wątku i osnowy pióra
dzierga koronki
biorąc w objęcia słowa"
.....................może tak ?
Serdeczne pozdrówka.
Pan A.: Milczy. Myśli. Nie może się zdecydować.