Położyć na białej kartce
każdy swoje votum nieufności
wtedy będziemy wiedzieli
kto stoi za plecami
a w rękach ma nożyczki
obcina słowa
bezmyślnie - bo z przesłoniętym okiem
Położyć na białej kartce
każdy swoje dwie puste ręce
ze spokojem wsłuchać się
w to nasze niedopasowanie
z lizakiem w ustach
obrysować swoją rękę obok innej
nawet czerwoną kredką
...a niepotrzebne skreślić.
zatrzymały mnie te Twoje rozcinanki, obrazowo pokazałaś niedopasowanie