„niejednoznaczne określenie miejsca w czasie ”

Bukowski W.

 

przechodzimy do współczesnych

w podartych butach, z rozpiętą koszulą

lecz wszystko jest mimo

wyrazem bliskoznacznym

 

albo to chodniki się rozchodzą  

i nic nie myślę

splątany w potoku słów

powiewam chłodem

 

… mówią że demon

i jedna jest całość

 

 

( „akcja”) 

 

***

- więc gdzie my jesteśmy ?

- pod ustami zapewne !

 

***

kropki nad ipsylonem, pestki w dyni

takie miejsca jak przecinki – z obłoków

 

na rzut kamieniem

z kieszeni do tu, tu , tu

a wtedy to już wiesz

 

że ( ceremonia parzenia herbaty ) stygnie 

rodząc wielokropek

 

***

teraz do Benassares po węgiel

obchodząc te drzewa które mnie obchodzą

w głąb jeszcze

w głąb jeszcze

 

***

każdy coś uważa

zatem nic tu po mnie

Bukowski W.
Bukowski W.
Wiersz · 23 stycznia 2009
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    to tak sobie po stachurowskiemu pojechaliśmy pod znane adresy?
    podoba się! oj ,podoba bardzo się!

    · Zgłoś · 15 lat
  • Bukowski W.
    y wyszło szydło z worka. ja cały czas po stachurowskiemu idę :) dzięki pozdrawiam

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    ale ja wiem coś więcej na temat wielokropków i o nich uważaniu:D:D

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Noooooo!

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Tą "kwantową" magią ująłeś. Czy stachurowsko, nie wiem, ale mi kojarzy się to z poetami pewnego bardzo określonego miejsca... :) chociaż Ty niejednoznacznie... Ten bardzo się podoba.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    jak dla mnie wielki gar z bigosem. i może jestem płytki, ale nie kupuję.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Bukowski W.
    dzięki, ja nic nie sprzedaje.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    "albo to chodniki się rozchodzą " - to mi się bardzo podoba i już chciałam stawiać wyśmienity, ale od nawiasu zaczęło mnie męczyć czytanie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • ataraksja
    wypowiedzieć niewypowiedziane, stworzyć nowe, gdy znane wymyka się oczywistości....
    przeczytałam kilka razy w wzrastającą przyjemnością. umiesz zachęcić do refleksji.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Michał Domagalski
    No faktycznie. Zachęcasz do ciekawych refleksji. I to ciekawie.

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze