Wiersz o Polsce

Kasia Zakrzewska

  Dziękuję Tobie Polsko,

Żeś jest ojczyzną mą.

Sprawiło nam to wojsko,

Przelaną swoją  krwią.

 

Choć wtedy mnie nie było,

To muszę przyznać szczerze,

We wszystkie opowieści

Naprawdę wierzę.

 

Kocham pola i łąki,

Lasy, morze i góry.

Lubię słuchać skowronki,

Latem oglądać chmury.

 

Dziękuję Tobie Polsko,

Że jesteś Matką mą.

Postaram się na zawsze,

Być wierną córką Twą.

Kasia Zakrzewska
Kasia Zakrzewska
Wiersz · 25 stycznia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Brakuje mi tylko wzmianki o zacnym ojcze Rydzyku i czcigodnych braciach Kaczyńskich.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia Zakrzewska
    Wiersz pisany na szkolną akademię.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    naprawdę wierzę - w tym wersie brakuje sylaby
    słuchać skowronków*-nawet szukanie rymów nie usprawiedliwia błędów
    no i rym mą-twą nie bardzo
    ale jak na twój wiek-nie jest źle
    pisz i nie przejmuj się krytykami:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia Zakrzewska
    ziękuje :/

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Poza tym, co już powiedział Grzesiek, życzę, by udało Ci się nie zmienić zdania. Powodzenia i pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    Oj, dziewczyna ma dopiero 12 lat:) Ćwicz, ćwicz, ćwicz!!! Na razie słabo, wysoce słabo...ale za lat kilka się zobaczy)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    pola
    Fajne

    · Zgłoś · 7 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    króliki
    Kocham króliki

    · Zgłoś · 7 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    zwierzątka
    A o zwierzętach to co

    · Zgłoś · 7 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Gosia
    Super gratuluję młodej poetce. Pozdrawiam

    · Zgłoś · 5 lat