Wiersz o miłości

Jacek Pietrzyk

Wczoraj napisałem wiersz
Coś o miłości i cierpieniu

 

Muzyka lała się z głośników -
Ktoś dreptał za oknem
A świat był czarnobiały

 

Kiedyś napisałem wiersz
I mam go do dzisiaj
Na białej kartce
Szare odciski mojej duszy

 

Jacek Pietrzyk
Jacek Pietrzyk
Wiersz · 29 stycznia 2009
anonim
  • Jacek
    Do mnie to nie trafia. Nie zatrzymałeś mnie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    Mam wyrzuty sumienia, że tak tylko Ci napisałem "nie". Zawsze lepiej jest się wytłumaczyć. Ktoś mi powiedział "miarą wiersza jest metafora". Cóż, średnio z takową w tym tekście. Druga strofa zdaje mi się absolutnie niepotrzebna. No rozumiem, że tworzysz jakąś przestrzeń, tylko nie rozumiem do czego jest Ci to potrzebne. Te "szare odciski mojej duszy" są w tym tekście (ewentualnie) na miejscu. Myślę, że lepiej brzmiałoby to jednak bez "mojej". Ten wiersz jest taki po prostu,a to za mało jak dla mnie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    O bogowie. Szare odciski duszy? A jakżesz to wygląda? Radzę mierzyć siły na zamiary w wierszu, bo inaczej to faktycznie nic dobrego z pisania nie wyjdzie.
    kiedyś napisałem, wczoraj napisałem i dwa kolory. Za mało.

    · Zgłoś · 15 lat